Etusivu » Hieno oivallus » Joukkueen tähti on joukkue itse

Joukkueen tähti on joukkue itse

honkavaarajani-tulevaisuusfoorumiHIFK:n päävalmentaja Jani ”Honsu” Honkavaara puhui Haaga-Helian Tulevaisuusfoorumissa joukkueen ja yksilön rooleista ja suhteesta pelin onnistumisessa. Vaikka puheenvuoro kytkeytyi vahvasti urheilumaailmaan ja joukkueen valmentamiseen, löysin Honsun puheenvuorossa paljon yhtäläisyyksiä omaan työhöni asiantuntijatiimien johtamisessa asiakasprojekteissa.

Otsikon mukaisesti joukkueen tähti on joukkue itse. Joukkue koostuu yksilöistä, joilla kullakin on omia vahvuuksia, joita yksilöt käyttävät joukkueen onnistumisen hyväksi. Ei siis ole tarkoitus tasapäistää yksittäisten pelaajien (tai asiantuntijoiden) osaamista joukkueen edessä, vaan on keskityttävä yksilöiden vahvuuksiin ja hyödyntää niitä. Juuri niistä rakentuu se uniikki kokonaisuus, jonka me tällä osaajien kombinaatiolla saamme aikaiseksi.

Näin on myös omissa asiakasprojekteissani, joihin tarvitsen joukon huippuosaajia. Näiden henkilöiden yksilöllisten vahvuuksien kautta pääsemme ratkaisemaan asiakkaan ongelman. Mikä parasta, pääsen itse valitsemaan kulloinkin tarvittavat osaajat.

Haaga-Helian monipuolisesta asiantuntijajoukosta minun on osattava poimia ne henkilöt, jotka sopivat toteuttamaan kulloistakin asiakasprojektia. Tärkeää on paitsi asiantuntijan osaaminen, myös halu ja innostus projektia kohtaan. Kun koossa on useampi intohimolla projektiin suhtautuva huippuyksilö, ei lopputuloksestakaan voi huono tulla. Projektinvetovastuullisena, valmentajana minun on, Honsun sanoin, saatava pelaajat tekemään itse oikeat ratkaisut kentällä.

Asiantuntijat ovat kaikki yksilöitä, mutta asiakasprojektissa aina jonkinlaisessa suhteessa toisiinsa. Seminaarin toinen puhuja Filosofian Akatemian Reima Launonen toikin keskusteluun mielenkiintoisen uuden termin: suhtelo, suhteessa muihin oleva yksilö. Sitähän me kaikki suurimmaksi osaksi olemme elämän eri rooleissa, oli kyse sitten työstä, perheestä tai harrastuksista.

Silti, joukkueen tähti on joukkue itse. Meistä jokainen omina persooninamme, osana kulloistakin joukkuetta. Tähän voin täysin rinnoin yhtyä.

Lue myös

Yhdessä onnistumisesta

Enpä olisi arvannut – bisnes naapurimaahan

Yksi ajatus artikkelista “Joukkueen tähti on joukkue itse

  1. Paluuviite: Naisjohtajuudesta ja onnistumisen elementeistä | Onnistunut tapaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s