Etusivu » Aito elämys » Idyllinen vaihtoehto standardihotelleille

Idyllinen vaihtoehto standardihotelleille

Jos haluat kokea matkallasi aitoutta, idyllisyyttä, vieraanvaraisuutta ja paikallisuutta, suosittelen valitsemaan standardihotellin sijasta bed&breakfast -vaihtoehdon. Näissä yksityisissä, perheomisteisissa majoituskohteissa ei kerätä bonuspisteitä tai syödä aamiaisella munakasmassaa. Sen sijaan kaikki sinua ympäröivä on käsintehtyä, sydämessä pohdittua ja ainutlaatuista.

Alkukesästä vierailin Mäntyharjulla ja viikonlopun ohjelmaan kuului visiitti Taidekeskus Salmelassa. Mikä olisikaan ollut paremmin teemaan sopiva majoituskohde kuin B&B Pinus Mäntyharjun keskustan tuntumassa. Vanha puutalo, sievä huone ja isännän taidenäyttely täydensivät kokemuksemme.

bb-pinus-viittabb-pinus-sisältä

bb-pinus-astiat bb-pinus-nayttely  bb-pinus-taide

Sulkavan soutuviikonloppuna majoituin Mikkelissä vanhalla kasarmialueella Huoneistohotelli Marjassa, jonka sievä pieni huone keskustan läheisyydessä tarjosi täydellisen tukikohdan hikisen viikonlopun urakalle. Miltei brunssia muistuttanut aamiainen taltutti vaativammankin urheilijan kurnivan vatsan tyylillä.

marja-huonoeistohotelli

Viime kesänä majoituimme Ähtärissä porotilalla Valkeisen lomassa, jossa omistajaperheen lapsista tuli kahdessa minuutissa hyvät ystävät meidän lastemme kanssa. Pääsimme ruokkimaan poroja ja muutenkin osallistumaan isäntäperheen arkeen kuten uintireissulle.

valkeinen_tervetuloa valkeinen_poronruokinta2

Kesäkuussa majoituimme Italian-matkalla Trevignano Romanon kylässä Il Vialetto -nimisessä bed and breakfast -paikassa. Ystävällinen pariskunta puhui vain vähän englantia, mutta palvelunhalu ja vieraanvaraisuus olivat vahvasti läsnä.

il-vialetto

Kaikkia näitä kokemuksia on yhdistänyt äärettömän sydämellinen vastaanotto. Erittäin ystävällinen henkilökunta, joka selvästi tykkää työstään. Upeat, tarinantäyteiset rakennukset ja miljööt. Pieteetillä tehty aamiainen, joka  ei runsaudessaan ylitä hotelliaamiaista, mutta monilla muilla mittapuilla kylläkin. Harvassa hotellissa saa aamulla tehtyä pannukakkua tai itseleivottuja sämpylöitä.

Onnistuneita kokemuksia ja tapauksia jokainen omalla tavallaan. Ja se on varma, että jatkossakin aion suosia näitä pieniä toimijoita!

Lue myös:

Porojen parissa Ähtärissä

Lapin lumoa ja Suomi-luksusta

Kahvila kyläkoulussa

Taidetta ja tarinoita Oulussa

Kotimaisuutta Saimaan rannalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s