Etusivu » Käymisen arvoinen paikka » Porojen parissa Ähtärissä

Porojen parissa Ähtärissä

Siellä luonto kohtaa sinut! Niin luvataan Ähtäri Zoon mainoslauseessa. Sitä ihmettä oli tullut katsomaan moni muukin kaupunkilaisperhe.

ahtari_zoo

Lupaus piti! Seikkailimme hikisen kuumana hellepäivänä läpi Ähtärin eläinpuiston ja aito, suomalainen metsä antoi ihanasti suojaa.

Ähtärin eläinpuisto onkin Suomen ensimmäinen luonnomukainen eläinpuisto, ja siksi sieltä on turha etsiä Suomen luontoon kuulumattomia tai ainakaan tänne soveltumattomia eläimiä. Oli poroja, hirviä, karhuja, kauriita, saukkoja, susia, ilveksiä, kettuja, naaleja ja paljon muuta!

ahtari_zoo_porot

Poroemo ja vasa käyskentelevät luonnonmukaisissa olosuhteissa Ähtäri Zoossa

Mielenkiintoisen ja vaiherikkaan eläinpuistopäivän päätteeksi yövyimme totutusta poikkeavassa kohteessa, porotilalla Valkeisen Lomassa. Se oli onnistunut valinta!

valkeinen_tervetuloavalkeinen_pihavalkeinen_maitotonkat

valkeinen_sisalta

valkeinen_seuralehti

Vain 7 kilometrin päässä eläinpuistossa sijaiseva maatilamatkailukohde jatkoi päivällä alkanutta ”eläimellistä tarinaa”, sillä isäntäperheellä oli tilallaan paitsi poroja, myös lampaita, koiria, kissoja ja kaneja. Jäiköhän joku mainitsematta..

Parasta majoituskohteessa kuitenkin olivat aito maalaistunnelma ja uudet kaverit! Isäntäperheen lapset sekä muut matkailijat elivät sulassa sovussa suuren maatilan tiluksilla. Matkailijat tervehtivät ja juttelivat, kuin olisi aina tunnettu. Aurinko paistoi heimäseipäisiin ja punaiset, komeat piharakennukset synnyttivät idyllisen maalaistunnelman.

Itse tunsin paikan ja sen isäntäväen keväisen projektini tiimoilta, mutta ystävällisyys, yhteisöllisyys ja lämmin henki tekivät vaikutuksen! Kaikki tuntuivat viihtyvän ja hymyilivät toisilleen ihka aidossa maalaismiljoossä.

Lapset ystävystyivät salamannopeasti eikä kaunis kesäyö pysäyttänyt trampoliinilla pomppijoita.

valkeinen_trampoliinilla

Aamulla aamiaisen jälkeen porotilan isäntä ja lapsikatras suuntasivat porotaitauksille syöttämään poroja.

– Voiko sinne aitauksen sisälle oikeasti tulla? Niillähän on isot sarvet!

– Ei pelkoa! Jäkälää käteen ja turvan alle. Ne ovat ihan kilttejä!

 

valkeinen_poronruokintaa3

valkeinen_poronruokinta2valkeinen_poronruokinta

Ähtärissä pääsimme siis kokemaan paitsi luonnon, myös Lapin kohtaavan meidät! Etelä-Pohjanmaalla, lähellä Pirkanmaan rajaa!

Tänne täytyy tulla toistekin! Ja pidemmäksi aikaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s