Etusivu » Elämää Nikinmäessä » Herkullista Ravintolapäivää!

Herkullista Ravintolapäivää!

Lauantaina se taas koittaa – Maailman suurin ruokafestivaali, Ravintolapäivä! Siis oikeasti, maailman suurin! Ja mikä parasta, festivaali on meiltä Suomesta lähtöisin. Syytäkin olla ylpeä!

Ravintolapäivänä kuka tahansa voi perustaa päiväksi ravintolan kotiin, pihalle tai mihin vain! Vuonna 2011 alkanut tapahtuma järjestetään neljästi vuodessa. Mukana on jo peräti 7000 ravintolaa ja 28 000 vierailijaa ja määrät kasvavat koko ajan.

Helsingistä alkanut valloitus on edennyt pohjoisemmas, idemmäs, ja lännemmäs.. Myös pitkälle ulkomaille asti. Ravintoloita ja kahviloita avataan lauantaina 16.11. Venäjällä, Saksassa, Norjassa, Israelissa, Etelä-Amerikassa…

Ensimmäinen Ravintolapäivä oli ”mielenosoitus” tiukkaa lainsäädäntöä vastaan – ravintolan perustaminen ja pitäminen on nimittäin varsin tiukasti säädeltyä ja tarkasti valvottua liiketoimintaa. Kansalaistottelemattomuudesta virisi kuitenkin liike ja yhteisö, joka on vahvempi ja tuottaa enemmän iloa kuin alunperin olisi voitu kuvitella. Kerta kaikkiaan onnistunut tapaus!

Itselläni on ilo seurata useiden ravintoloiden valmistelutouhuja. HAAGA-HELIAn Haagan restonomiopiskelijat isännöivät lauantaina 16.11. ainakin neljää ravintolaa Helsingin keskustassa. Kansainväliset opiskelijaryhmät pitävät huolen siitä, että tarjolla on laaja kirjo makuelämyksiä.

RestaurantDay-exwel

Porvoon opiskelijoilla on niin ikään useita ravintoloita omalla kampuksellaan tai sen välittömässä läheisyydessä Taidetehtaan tuntumassa Porvoossa. Ohjelmassa on ruoan ja juoman lisäksi musiikkia, breakdance show, sekä  lapsille suunnattua ohjelmaa.

Kotikulmiltani Vantaan Nikinmäestä löytyy vain yksi, mutta sitäkin mielenkiintoisempi kahvila, Marian Herkkupuoti. Sen verran huikeita luomuksia on Maria blogiinsa kuvannut, että taitaa olla pakko käydä tutustumassa..

Maukasta Ravintolapäivää!

2 ajatusta artikkelista “Herkullista Ravintolapäivää!

  1. Olipa mukava löytää blogisi. Viivähdin täällä lueskelemassa eri juttuja, todella ihanaa että jaat tällaista positiivista elämänasennetta. Elämän ilo ja ihanuus koostuu tosiaan pienistä ihanista hetkistä. 🙂 Iloa arkeen!

    • Kiitos kommentista Maria! Kiva, että jutut herättävät sinussa juuri niitä fiiliksiä, jota on tarkoituskin 🙂 Pirtsakkaa syksyä ja ollaan kuulolla 🙂 Elisa

Jätä kommentti