Etusivu » Hieno oivallus » Porvoolaiset pehmeiden arvojen puolesta

Porvoolaiset pehmeiden arvojen puolesta

HAAGA-HELIAn Porvoo campuksen opiskelijoille käytännönläheisyys, hyvä ilmapiiri, joustavuus ja rentous vaikuttaisivat olevan erityisen lähellä sydäntä. Ainakin yhden päivän gallupin perusteella. HAAGA-HELIAn World Design Capital kiertue keräsi porvoolaisten toivomuksia työelämälle ja opiskelulle Porvoo Works -tapahtuman yhteydessä. Vastauksia kertyi lähes 80!

Tottahan vastausten joukosta löytyi myös ”olla Suomen Steve Jobs” -tyyppisiä vastauksia, mutta pääosin vastauksissa korostui pehmeät arvot. Ei sillä, ettäkö taivasta hapuilevissa toiveissa olisi jotain vikaa. Jos ei mitään tavoittele, ei voi mitään saadakaan! Pääasia on, että toimii itse niin, että tavoitteisiin voi jonain päivänä yltää! Tai ainakin lähelle! Siksi designvuoden teemalahjamme onkin suurta suosiota saavuttanut We design the change -peili. Sieltä se vastaus useimmiten löytyy.

Pari sanaa vielä niistä ”pehmeistä toiveista”. Avointa ilmapiiriä, avoimuutta, yhteistyötä, hauskanpitoa, hyvää ryhmätyötä, aikaa perehtymiselle ja toisista huolehtimiselle, joustavuutta, oikeudenmukaisuutta, ymmärrystä ja niin edelleen.

Ovatko nuoret nousemassa vastaan kiirettä ja kyynärpäätaktiikkaa? Eikö oman edun tavoittelu olekaan enää pop? Vai löytyykö vastaus siitä, että kysely tehtiin Porvoo campuksella, joka edustaa avointa ja yhdessä tekemisen kulttuuria? Voi sekin tietysti olla. Toisaalta helmikuun alun designpääkaupunkiviikonloppuna Kampin keskuksessa keräämissämme vastauksissa pehmeät arvot nousivat niin ikään pinnalle. Muutos on siis tapahtumassa tai ainakin ihmiset uskaltavat tuoda julki sen, että kova maailma on nähty – jotain muuta tilalle, please!

No mitä näillä toivomuksilla sitten tehdään? Toivomuksia kerätään HAAGA-HELIAn designvuoden nimissä ainakin kevään 2012 ajan. Toivomuksista kootaan toivomuspuu, joka julkaistaan tällä sivustolla myöhemmin keväällä. Toivomuspuusta ammennetaan kehittämisideoita HAAGA-HELIAan loppukevään ja syksyn aikana. Se on muotoilua. Käyttäjälähtöistä ja arkeen sidottua kehittämis- ja innovaatiotoimintaa.

Lisätietoa: projektikoordinaattori Elisa Aunola, elisa.aunola@haaga-helia.fi

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s